In vak 113 besparen we!

In de zomer makkelijker besparen energie

Veel mensen denken dat de winter de uitgelezen periode is om te besparen op de energiekosten. Toch is de zomer het moment dat je het meeste kunt besparen op deze maandelijks terugkerende rekening. We hebben het dan niet over het besparen op je energieverbruik, maar op je energierekening. Huishoudens besparen energie namelijk op de verkeerde manier in de zomer. Wij leggen je uit, hoe je op de juiste manier kunt besparen.

Hoge temperaturen, lage tarieven

Wanneer de temperaturen in de zomer omhoog gaan, wordt er een stuk minder energie verbruikt dan in de winter. Dit is logisch en ook volkomen normaal. Hierdoor blijven energieleveranciers met een overschot aan ingekochte energie zitten. Om energie toch aantrekkelijk te maken voor consumenten, gooien de energieleveranciers de energietarieven naar beneden. Ook stunten ze vaak met speciale acties en kortingen om in de zomer periode alsnog klanten te werven.

Besparen energie rekening door overstappen

Wanneer de tarieven laag zijn, is het het juiste moment om over te stappen. Je kunt je huidige tarieven flink verlagen door te kiezen voor een nieuwe energieleverancier. Dit kun je gemakkelijk doen door een energievergelijker te gebruiken. Via de meeste energievergelijkers kun je direct overstappen en wordt alles voor je geregeld. Zo ook bij Consumind. Deze partij zorgt ervoor dat je het juiste contract krijgt dat past bij jouw huidige situatie. Ze letten niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en de voorwaarden bij de energieleverancier. Hierdoor kom je nooit terecht in een wurgcontract. Na het vergelijken van meer dan 23 energieleveranciers in Nederland, gaat een persoonlijke assistent voor je aan de slag  om het juiste contract voor je af te sluiten. Zodra het juiste contract is gevonden, regelt jouw assistent de overstap volledig van A tot Z voor je. Het enige wat jij hoeft te doen is akkoord geven op het contract en na veertiendagen wettelijke bedenktijd je meterstanden doorgeven. Daarna profiteer je deze zomer van voordelige energietarieven van Consumind door de hoge temperaturen. Nederlanders besparen energie gemakkelijker in de zomer dan in de winter. Dat wil jij toch ook? Start vandaag!