De perfecte voetbalwedstrijd

Een thuiswedstrijd bezoeken zit voor mij vol met emoties en spanning. Ik vind het geweldig. Elke keer weer kan ik enorm uitkijken naar de wedstrijd in het PSV-stadion.

Het begint thuis al, wanneer je je voorbereid op de wedstrijd. Je eet goed, neemt de opstelling door, kijkt nog wat voorbeschouwing. Je kleed je om, doet je PSV-shirt aan en neemt te sjaal mee.

Ik ontmoet altijd mijn maten voor de wedstrijd. Vaak doen we een biertje bij een van hen thuis voordat we naar het stadion gaan. Deze vriend woont namelijk in de buurt van het stadion. Dat is makkelijk, want dan kunnen we de auto bij hem thuis parkeren, drinken we een biertje, praten we alvast wat over de wedstrijd en lopen we vervolgens samen naar het stadion.

Het kan namelijk goed druk zijn rondom het stadion voordat de wedstrijd begint. Het station staat vol, treinen zitten vol, bussen zitten vol, bussen worden omgeleid en de wegen rondom het stadion zijn afgesloten. Voor de bereikbaarheid van de 35.000 supporters kan dit een probleem zijn. Je moet je dus zeker goed voorbereiden, zodat je niet tevergeefs op zoek hoeft te gaan naar een parkeerplek of iets dergelijks. Je wilt namelijk absoluut niet te laat aankomen bij de wedstrijd. Dat is dodelijk en echt not-done.Online casino

Het is voor mij vaste stip om nog even naar de wc te gaan voordat we naar het stadion lopen. In het stadion staat er altijd lange rijen voor de wc voordat de wedstrijd begint, in de rust en na de wedstrijd. Het is erg vervelend wanneer je nodig naar de wc moet gaan tijdens de wedstrijd, maar niets van de wedstrijd wilt missen. Dit kan je plezier heel erg verkloten. Ook hier gaat het dus weer om een goede voorbereiding.

Met mijn maten hebben we allemaal een seizoenspas voor Vak 113. We zitten naast elkaar. Het is heerlijk om dit met goede vrienden te kunnen delen. Op deze manier deel je hoogtepunten, dieptepunten, emoties en spanningen samen. Het versterkt je band. Bovendien heb je vaste activiteiten (de PSV wedstrijden) waarbij je elkaar ontmoet.

We zijn allemaal erg blij met Vak 113. De sfeer is er altijd geweldig. Er wordt gezongen, gejuicht, enzovoort. Tegelijkertijd zijn het ook serieuze supporters. Geen gezeik, geen gedoe en geen rellen. We willen allemaal niet gestoord worden tijdens de wedstrijden door raar vuurwerk. Het is goed daar hier collectief een tegen woord voor is. Samen staan we daar sterker in. Dan worden we samen met z’n allen niet afgeleid tijdens de wedstrijd.

Voor mij verhoogt dit gevoel van saamhorigheid het plezier tijdens de wedstrijd. Het is niet alleen ik en mijn groep vrienden die samen feest vieren en deze euforie met elkaar kunnen delen, maar we kunnen het ook delen met alle bekend gezichten om ons heen. Het zijn de supporters die je elke wedstrijd weer ziet. Ze hebben allemaal een seizoenkaart en zijn allemaal groot fan van PSV. Je hebt dus met elkaar een erg belangrijke ding gemeen. Laten we dit behouden en voeden, want het verhoogt het plezier tijdens de wedstrijd.